Ресурси

ИНТЕЛЕКТУАЛНИ РЕЗУЛТАТИ 1,2,3

Зелени модули за обука со пакет алатки

Ова преземање ги содржи трите интелектуални резултати поврзани со обуката. Тоа го вклучува модулот на обучувачот, модулот на ученикот, а исто така и пакетот алатки што може да се користат за подобрување на процесот на настава/учење.

Growing Greening Handbook

ИНТЕЛЕКТУАЛЕН РЕЗУЛТАТ 6

Позеленување на прирачникот за кампусот

Овој прирачник предлага Патоказ за позеленување и одржливост за училиштата. Додека позеленувањето и одржливоста бараат институционална посветеност, тоа може да се постигне преку збир на систематски чекори. Овој водич ги поставува за оние кои би сакале да усвојат такви стратегии во нивниот сопствен кампус.

Greening Campus Handbook

ПОГЛЕД НА ПОГОЛЕМАТА СЛИКА

Глобален монитор за загадување

Дали некогаш сте се запрашале како би изгледал глобалниот проток на загадување на воздухот доколку го видиме во реално време? Ова е местото каде што AirVisual Earth влегува во игра. Основачот Yann Boquillod создаде 3D визуелизација заснована на датумот на сателитот кој потекнува од 8000 мониторинг станици за прикажување на глобалното загадување на воздухот во реално време. Еден од главните виновници за загадувањето се честичките (накратко ПМ). Обично ПM е проследено со збир на цифри кои ја означуваат големината на материјата во микрони. Во суштина, 1 микрон е 1000-ти од мм. За споредба, големината на бактериите е помеѓу 0,3 и 80 микрони! Сега рафинираните честички од редот на ПM2,5 се особено штетни за луѓето. бидејќи тие се толку мали што лесно можат да навлезат во човечките бели дробови. Дополнително, тие се толку мали што лесно може да се распрснуваат преку ветерот. Следната 3Д мапа покажува како ПM2.5 тече во реално време низ целиот свет. Можете да навалите (со држење на копчето на глувчето или влечење на екранот) за да го навалите глобусот и исто така можете да го користите тркалцето за лизгање на глувчето за да зумирате.


ПРОВЕРЕТЕ КОЛКУ ВАШАТА РУТИНА Е ЕКО-ПРИЈАТЕЛСКА

Калкулатор за јаглероден отпечаток

Оваа алатка ви овозможува да ја измерите количината на јаглерод диоксид што се ослободува во атмосферата како резултат на вашите активности. Јаглеродниот отпечаток е вкупната количина на стакленички гасови (вклучувајќи јаглерод диоксид и метан) што се генерираат од нашите дејства. Можете исто така да споредите како поминувате со просечниот јаглероден отпечаток во вашата земја.


НЕКОЈ ЛОКАЛНИ НАСТАНИ КОИ СЕ СЛУЧУВААТ КАЈ ВАС?

Browse Upcoming Events

Доколку сакате да не известите за настан што се организира во ваша близина и сакате да поканите други да ви помогнат да го постигнете овој успех, можете да креирате настан преку следнава врска. Можеби ќе сакате да ги прелистувате сите постоечки настани што се уметност


НАЈДЕТЕ НЕШТО ИНТЕРЕСНО?

Регистрирај настан

If you would like to let us know about an event that is being organised near you and you would like to invite others to assist you make this a success you can create an event through the following link. You might also want to browse any existing events that are art


ДАЛИ САКАШ ЗА НЕШТО ИНТЕРЕСНО ШТО СИ НАПРАВИЛ ДА МУ КАЖЕШ НА СВЕТОТ?

Добијте го вашиот проект избран

Дали креиравте проект поврзан со позеленувањето во вашата организација или институција? Дали би сакале преку статија да ширите информации поврзани со позеленувањето воопшто? Доколку сакате да имате таква содржина прикажана во делот на статии/проекти. Слободно можете да обезбедите прилог кој ја содржи статијата преку делот поврзан подолу.